ورزش و بیماری های قلبی
ورزش و بیماری های قلبی :در زندگی ماشینی امروزی آنچه که مسلم است این است که برای حفظ سطح سلامتی و تندرستی بدن باید اهمیت ورزش را بسیار پر رنگ دانست. فعالیتهای جسمانی در درجه اول به منظور حفظ سلامت انجام می شود و در درجه دوم به منظور کاهش خطر بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی ـ عروقی و چاقی صورت می گیرد.
ورزش و بیماری های قلبی -عروقی
ورزش و بیماری های قلبی :امروزه در کشورهایی که از نظر تکنولوژی پیشرفت کرده اند به علت بی تحرکی و فعالیت کم افراد به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث مشکلاتی مانند بیماری های قلبی و عروقی، چاقی و بیماری های شریان کرونری می شود که یکی از مشکلات اساسی جوامع بشری امروز است بنابرین ورزش و بیماری های قلبی در ارتباط با یکدیگر هستند.
امروزه بیماری های قلبی ـ عروقی در بیشتر کشورها خصوصاً جوامع صنعتی عامل اصلی مرگ و میر است همینطور در برخی از کشورهای در حال توسعه یک سوم از آمار مرگ و میر این کشور ها ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است. مطالعات اخیر نشان می دهد که با بالا رفتن سن و با وجود بیماری هایی مانند فشار خون، دیابت، کلسترول بالا، نارسایی کلیوی و مصرف سیگار، گرفتگی رگها و بیماری های قلبی افزایش می یابد. گرفتگی عروق یکی از شایع ترین عارضه های سیستم گردش خون شناخته شده که در بیشتر افراد رو به سن سبب تشکیل لخته خون می شود و اگر این لخته در مسیر سرخرگ های اصلی قرار گیرد سبب انفارکتوس قلبی می گردد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که هر چه سن بالا می رود میزان گر فتگی قلب افزایش می یابد، در نتیجه بروز سکته با بالا رفتن سن افزایش پیدا می کند. به عبارت دیگر تغییرات در گرفتگی رگها ، یکی از فاکتورهای خطرناک بیماری قلبی ـ عروقی به شمار می رود. افزایش سن، فشار خون، دیابت، افزایش چربی خون و نارسایی قلبی از دلایلی هستند که با گر فتگی رگهای اصلی ارتباط دارند.
ارتباط ورزش و بیماری های قلبی
ورزش و بیماری های قلبی: مطالعات جدید نشان می دهد که ورزش و بیماری های قلبی ارتباط دارند و انجام ورزش به طور منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.میزان این درصد نشان دهنده ارتباط تنگاتنگ ورزش و بیماری های قلبی است. دیگر ارتباط ورزش و بیماری های قلبی این است که بسیاری از ورزش های هوازی و ترکیبی از ورزش های هوازی و جسمانی می تواند از پیشرفت و وقوع بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری کند. به گفته بهترین متخصص قلب در کرج انجام فعالیت های ورزشی در نهایت باعث می شود که عملکرد قلب بهتر انجام شود و چربی خون تا حدی پایین بیاید .
تاثیر ورزش و بیماری های قلبی و کاهش مرگ و میر
ورزش و بیماری های قلبی :به طور کلی انجام فعالیت فیزیکی باعث کاهش بیماری های قلبی و همین طور کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی و عروقی است. همین طور باید به این نکته اشاره کرد که انجام برخي عادت های غلط مانند مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب، مصرف شیرینی جات ، نمک و غیره، نداشتن فعالیت فیزیکی ،مصرف مواد الکلی، سیگار، مواد مخدر، استرس های روحی و روانی عواملی هستند که بیماری های عروق کرونر را به شدت افزایش می دهند. این عوامل به احتمال خیلی زیاد باعث بروز سکته قلبی می شوند .البته متخصص قلب به این نکته توجه کرد که ورزش بر روی سیستم قلبی ـ تنفسی افرادی که دچار سکته قلبی شده اند بسیار بیشتر از دارو درمانی موثر است .
عدم انجام ورزش و بیماری های قلبی
همچنین در مورد ارتباط ورزش و بیماری های قلبی می توان گفت که عدم فعاليت مناسب بدني باعث پیشرفت بیماری های قلبی عروقی شده است. از اين رو با آموزش مناسب به افراد و آگاهی دادن به آنان در مورد رابطه ورزش و بیماری های قلبی توسط متخصص قلب ،کتاب ،رسانه و … می توان از پيشرفت و شيوع اين بيماري در سنين پايين جلوگيري كنید . شناختن عواملی كه باعث بروز این نوع بيماريها ميشود و از سوي ديگر روش هايي كه بتواند از بروز اين نوع بيماريهاي جلوگيري کند و آگاهی از رابطه ورزش و بیماری های قلبی از اهمیت زیادی بر خوردار است .
ورزش و بیماری های قلبی درمانپذیر
ارتباط دیگر ورزش و بیماری های قلبی در اینست که ورزش یکی از عواملی است که می تواند باعث پیشگیری و حتی درمان این بیماری شود. البته باید به این نکته توجه کرد که ورزش علاوه بر اینکه تاثیر دارو درمانی را افزایش می دهد، امید به زندگی را نیز در این افراد بالا می برد. به عبارت دیگر ورزش يكي از بهترين روشهای پيشگيري ثانويه در اين بيماري است.. شركت در برنامه ورزشی و بازتواني قلبي، احساس عدم رضایت از زندگی را كاهش می دهد و كيفيت زندگي را در بیماران قلبی بهبود می بخشد و سرعت پيشرفت بيماري قلبي را كاهش مي دهد و همین طور بروز حوادث قلبي مجدد را كم می کند .همچنین عوارض بيماري نیز با انجام این نوع فعالیت کاهش می یابد و باعث طول عمر بیماران می شود .
ورزش های مفید و مضر برای قلب
ارتباط ورزش و بیماری های قلبی گاهی می تواند به نفع بیمار نباشد .بیماران قلبی-عروقی حتما باید به این نکته توجه کنند که قبل از انجام سادهترین ورزشها نیز حتما با پزشک خود مشورت کنند زیرا برای بعضی از بیماران قلبی فعالیتهای ورزشی توصیه نمیشود. و عدهای از این بیماران باید فعالیتهای بدنی بسیار کمی داشته باشند. فعالیت ورزشیای که برای بیماران قلبی توصیه میشود با توجه به نوع بیماری قلبی آنها می باشد.
توضیحات مربوط به ورزش و بیماری های قلبی با توجه به وضعیت بیمار
ورزش و بیماریهای قلبی: متخصص قلب قبل از اینکه ارتباط ورزش و بیماری های قلبی را برای بیمار توضیح دهد ،ابتدا باید به این نکته توجه کند که وضعیت بیمار مبتلا به عارضه قلبی چگونه است و بیماری او تا چه مر حله ای پیشرفت کرده است و براساس آن نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش این افراد را مشخص کند . زیرا وقتی فردی به بیماری قلبی مبتلاست، طبیعی است که دیگر نمی تواند مانند یک فرد عادی در هر رشته ورزشیای فعالیت داشته باشد البته همان طور که می دانیم ورزش همیشه روی قلب و عروق، کاهش فشار و قند خون و جلوگیری از سکته قلبی اثری مثبت داشته است اما بیماران قلبیعروقی حتما قبل از انجام سادهترین ورزشها باید با پزشک خود مشورت کنند.
ورزش و بیماری های قلبی خفیف
ورزش و بیماری های قلبی خفیف :البته باید به این نکته توجه کرد شمار زیادی از بیماران قلبی هستند که بیماریشان چندان جدی نیست و می توانند هر گونه ورزشی را انجام دهند و ارتیاط ورزش و بیماریهای قلبی در اینگونه افراد مثبت می باشد. افرادی که فشار خون کنترل شده دارند ، افرادی که بیماریهای دریچهای خفیف دارند ، افرادی که عمل آنژیوپلاستی انجام داده اند و تنگی عروق کرونر و یا اختلالهای ریتم قلبی خوشخیم دارند ، جزو گروهی هستند که با ورزشهای معمولی و ورزشهای تفریحی مشکلی برایشان ایجاد نمی شود. اما در بیماریهای قلبی پیشرفته ، ارتباط ورزش و بیماری های قلبی باید کنترل شده و تحت نظر پزشک معالج انجام شود.
بیماری قلبی و ورزش حرفهای
ورزش و بیماری های قلبی: در انجام ورزشهای حرفهای و رقابتی حتی در صورتی که فرد سالم است و هیچ علامت و نشانهای از بیماری قلبی ندارد ، حتما باید آزمایشاتی انجام دهد. چون ممکن است برخی از افراد بیماری قلبی بدون علامت داشته باشند که در فعالیتهای ورزشی سنگین و رقابتی دچار حمله و ایست قلبی شوند.
ورزشها مفید برای قلب و عروق مفید
ورزش و بیماری های قلبی: بهترین و مفیدترین ورزش برای قلب و عروق، ورزشهای هوازی است. این ورزشها شامل پیادهروی، شنا، دویدن ملایم، دوچرخهسواری و ورزشهایی است که باعث می شوند سیستم قلبی-عروقی و تنفسی تقویت شود و همینطور طول عمر فرد افزایش یابد. برای ایجاد هماهنگی بین ورزش و بیماری های قلبی، باید برنامه ورزشی بیماران قلبی طبق نظر پزشک باشد تا سیستم قلبی-عروقی فعالتری داشته باشند.