
هزینه بالن قلب
هزینه بالن قلب از جمله سوالات شایع بیماران است بالون زدن قلب یا بالن قلب روشی است که از آن برای باز کردن شریان های بسته قلب استفاده می شود. در آنژیوپلاستی عروق کرونر یک بالون کوچک به صورت موقت در ناحیه بسته شریان جایگذاری می شود تا به عریض نمودن آن کمک کند.
بالون زدن قلب چیست
یکی از بیماری های شایع عصر ماشینی امروز تنگی عروق است بیماریی که که بعلت سبک زندگی امروزی بسیار شایع شده است و یکی از درمان ها آن استفاده از بالون یه به اصطلاح بالون زدن قلب است بالون زدن قلب یا بالن قلب روشی است که از آن برای باز کردن شریان های بسته قلب استفاده می شود.
بالون قلب برای برای چه بیمارانی کاربرد دارد
علائم فیزیکی ناشی از تنگی شریان های کرونری می توانند سبب ایجاد اختلال در کیفیت زندگی شوند. از جمله این موارد می توان به تنگی نفس، خستگی شدید در هنگام فعالیت جسمانی و ناراحتی دائمی در قفسه سینه اشاره کرد. در صورتیکه فرد موارد زیر را داشته باشد، فرایند بالون قلب برای بیمار مناسب است:
۱-تنگی شریان ها سبب کاهش جریان خون و آن نیز به عملکرد ضعیف قلب و درد قفسه سینه منجر شده است.
۲-بیش از ۷۰% شریان کرونری چپ دچار تنگی شده باشد.
۳-کاهش بیش از ۵۰ درصدی جریان خون در شریان اصلی کرونری چپ و یا کاهش بیش از ۷۰ درصدی جریان خون در رگ اپی کاردیال (یک شاخه از عروق خونی است که شریان کرونری اپی کاردیال نیز نامیده شده و بر روی سطح قلب قرار دارد).
۴-همه تنگی ها به وسیله آنژیوپلاستی قابل درمان نیستند. این گفته مخصوصا در زمانی بارز است که چندین قسمت تنگی در شریان ها وجود داشته و یا محل تنگی به وسیله کاتتر بالون غیر قابل دسترس باشد. آنژیوپلاستی تنها زمانی انجام می شود که انسداد شدید بوده و یا به وسیله داروها برطرف نمی شود. در صورت بارداری این مورد را حتما به پزشک خود بگویید.
نکته مهم :
معیار مناسب بودن فرایندهای پزشکی مختلف برای افراد، از هر بیمار تا بیمار دیگر متفاوت بوده و به سلامت عمومی، سابقه پزشکی و بیماری های فرد بستگی دارد. برای کسب اطلاعات درباره مناسب بودن یا نبودن هر گونه فرایند پزشکی با پزشک متخصص قلب و عروق مشورت کنید.
نحوه بالن زدن قلب ( آنژِیوپلاستی )
آنژیوپلاستی جهت باز کردن شریان های کرونری تنگ شده استفاده می کنند. این متخصصان از یک لوله باریک و دراز به نام کاتتر استفاده می کنند که حاوی یک بالون کوچک بر روی نوک خود می باشد. آن ها بالن را در محل انسداد در شریان باز کرده تا پلاک را بر روی دیواره شریان، فشرده یا صاف کنند.
با اینکه این موضوع در ارتباط با شریان های کرونری در قلب می باشد اما بالن آنژیوپلاستی می تواند برای باز کردن عروق تنگ شده در بسیاری دیگر از بخش های بدن نیز استفاده شود. متخصصان برای بازکردن شریان های کاروتید تنگ شده آنژیوپلاستی کاروتید را انجام می دهند. شریان های کاروتید، عروقی هستند که خون را به مغز می رسانند. یک سکته مغزی اغلب هنگامی اتفاق می افتد که شریان های کاروتید مسدود شده و مغز اکسیژن کافی دریافت نمی کند.
تفاوت آنژیوگرافی با آنژیوپلاستی چیست
۱-در آنژیوگرافی:
از طریق یک شریان که ممکن است کشاله ران (فمورال) یا آنژیوگرافی از طریق دست باشد، یک لوله تو خالی به داخل رگ اصلی تغذیه کننده بدن (آئورت) وارد شده و در ابتدای عروق تغذیه کننده قلب (کرونر) قرار می گیرد. حال از داخل این کاتتر ماده حاجب در ابتدای رگ قلب تزریق شده و این ماده با ورود به داخل رگ قلب توسط اشعه ایکس ردیابی و تصویربرداری خواهد شد.
۲-پس از انجام آنژیوگرافی :
کاتتر تعبیه شده از کشاله ران و یا مچ دست خارج می شود. اگر آنژیوگرافی از طریق کشاله ران انجام شود برای جلوگیری از خونریزی حدود ۳ ساعت یک یا دو کیسه شن روی محل قرار داده می شود،بیمار برای ۶ ساعت اجازه حرکت ندارد، اما در آنژیوگرافی از طریق دست بیمار بلافاصله اجازه پیدا می کند که راه رفته و و محدودیت حرکت نداشته و نیازمند کیسه شن نیز نمی باشد.
۳-در آنژیوپلاستی:
همان روش آنژیوگرافی برای رساندن لوله تو خالی به ابتدای شریان تغذیه کننده قلب (کرونر) استفاده می شود. سپس یک سیم بسیار نازک وارد عروق قلب دچار تنگی شده و داخل رگ ثابت می شود. برای باز کردن رگ دچار تنگی یا انسداد و یا حاوی لخته ابزارهای گوناگونی مانند ترومبوساکشن ، بالون و استنت از روی این سیم نازک وارد عروق قلبی می شودو کار بیرون کشیدن لخته تازه یا بازکردن رگ دچار انسداد از این طریق انجام می گیرد.
تفاوت زمان در آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی
زمان مورد نیاز برای آنژیوگرافی بطور متوسط حدود۳-۲ دقیقه است ولی در آنژیوپلاستی بطور متوسط ۳۰-۱۵ دقیقه زمان لازم می باشد. اغلب بیماران پس از انجام آنژیوگرافی از طریق شریان دست پس از گذشت ۶-۵ ساعت در صورت نرمال بودن رگ مرخص می شوند ولی بیمارانی که تحت بازکردن عروق قلب قرار می گیرند حداقل یک شب را در سی سی یو سپری می نمایند.
خطرات بالون زدن قلب
خطرات قرار گرفتن تحت فرایند بالون قلب شامل موارد زیر می شود :
۱-آسیب به شریان در حین وارد کردن کاتتر
۲-خونریزی شدید در محل ورود کاتتر که ممکن است نیازمند یک داروی خاص یا انتقال خون باشد.
۳-خطر سکته مغزی در حین فرایند
۴-ضربان غیر عادی قلب ( آریتمی ها )پس از اتمام فرایند نیز ممکن است خطرات عفونت و لخته شدن خون وجود داشته باشند.
بالون زدن قلب بهمراه استنت گذاری ( فنر زدن قلب ) چیست
بسته به نیاز، پزشک متخصص می تواند پیشنهاد دهد تا پس از فرایند بالون قلب یک استنت نیز جایگذاری شود. این استنت برای باز نگه داشتن شریانهای مسدود شده و جلوگیری از مسدود شدن دوباره استفاده می شود.
استنت قلب چیست
استنت یک وسیله کوچک و تور مانند بوده که از فلز ساخته شده است. هنگامی که یک استنت درون شریان کرونری قرار داده می شود، به عنوان یک ساختار حمایتی یا داربست عمل کرده و رگ را باز نگه می دارد. با باز نگه داشتن رگ، استنت به افزایش جریان خون رونده به قلب و کاهش درد آنژین کمک می کند.
فرایند بالن زدن قلب معمولا همراه با استنت گذاری قلب انجام می شود. در واقع، در حدود ۸۰% بیماران که بالن آنژیوپلاستی انجام می دهند تحت فرایند استنت گذاری نیز قرار خواهند گرفت.دقیقا همانند بالن آنژیوپلاستی ، پزشکان امروزه از استنت ها نه تنها در قلب بلکه در نواحی مختلفی از بدن استفاده می کنند. استنت ها می توانند در شریان های کاروتید گردنی، آئورت و شریان های محیطی در پاها قرار گیرند.
هزینه بالن قلب در کشور چگونه است
یابد اشاره کرد که نرخ خدمات درمانی برای بیماری های قلب و عروق در کشور ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان بسیار ارزان تر است هزینه بالن قلب بر اساس اینکه بیمار تحت پوشش کدام بیمه پایه است مثل بیمه تامین اجتماعی ، سلامت یا نیروهای مسلح باشد و یا آیا بیمار بیمه تکمیلی که شامل آتیه سازان حافظ ، ایران، آسیا، پاسارگاد، بانک ملی و سایر بانک ها، هواپیمائی، میهن و… دارد یا نه ..هزینه بالن قلب متفاوت خواهد بود
و یا آیا آنژیوگرافی به تنهایی یا همراه آنژیوپلاستی انجام شود؟ از استنت داروئی و یا غیر داروئی استفاده شود و نیز در کدام بیمارستان قلب و عروق این کار انجام می گیرد،هزینه بالن قلب و یا آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی متفاوت است.
بیمارانی که تحت پوشش بیمه های تکمیلی هستند اغلب به ۲ گونههزینه بالن قلب را پرداخت می کنند یا بطور نقدی با بیمارستان حساب کرده و با مدارک جهت دریافت هزینه بالن قلب به بیمه خود مراجعه می نمایند؛ اما راحت تر است که یک معرفی نامه جهت انجام آنژیوگرافی یا آنژیوپلاستی ( هزینه بالن قلب ) و یا هر دو از بیمه تکمیلی خود گرفته و به بیمارستان تحویل دهند.