
علت درد قلب
علت درد قلب :هر عضوی از بدن درد خاص خود را دارد و در جای خاصی احساس می شود درد قلبی یک علامت است و نه یک بیماری. این درد به صورت احساس خفگی، تنگی نفس، فشار یا گرفتگی است که اغلب مرکز آن پشت استخوان جناغ سینه است و ممکن است به گلو، فک یا دست انتشار یابد. البته این درد گاهی به دنبال ورزش یا فشار روانی نیز نمود پیدا میکند.
درد قلب
به گفته متخصصان درست نیست که دردهایی را که در قسمت قلب و قفسه سینه احساس می شود درد قلبی بنامیم. آنها بیشتر از اصطلاح درد قفسه سینه یا آنژین صدری استفاده می کنند و تمام دردهای ناحیه سینه را مهم تلقی کرده هر چند درست روی قلب نباشدو علت آن را کاملاً بررسی می کنند. علت این است که برخی از دردهای قفسه سینه اصلاً منشا قلبی نداشته و در اثر آسیبهای سایر اندامها ایجاد می گردند.
علت در قلب در چیست
این حالت میتواند در اثر انقباض سرخرگهای کرونر ایجاد شود اما احتمال بیشتری دارد که به علت تصلب شرایین روی دهد. اگر حملات درد به طور مکرر و بدون انجام فعالیت جسمی رخ دهند ممکن است یک نشانه هشدار دهنده از قریبالوقوع بودن حمله قلبی باشند بنابراین به درمان اورژانسی نیاز دارند.
کیفیت و علت درد قلب در چیست
معمولا درد قلبی در افراد به صورت درد مبهم یا احساس فشار ، سنگینی ، سفتی ، فشردگی یا خفگی بیان می شود تا درد واضح و اغلب بصورت احساس ناراحتی است تا درد. و در صورت شدید بودن بیمار درد را بصورت خرد کننده ، فشارنده و له کننده توصیف می کند که نفس فرد را تنگ کرده و او را از ادامه فعالیت باز می دارد.
کیفیت این درد بیشتر فشارنده است تا سوزشی یا تیز. بنابراین در افرادی که دچار دردهای سوزشی قلب می شوندبخصوص وقتی اندازه محل درد از حد یک سکه تجاوز نمی کند باید به فکر علل دیگری برای درد بود. البته اینگونه دردها نیز ممکن است منشا قلبی داشته باشند ولی نشانه ایسکمی یا همان کاهش خونرسانی بافت قلب نمی باشند.
معمولا دردهای قلبی با فعالیت بدنی و یا تغییر حالات روحی و استرسهای ناگهانی، سرما ، غذا یا ترکیبی از این عوامل تسریع و تشدید می شود و با استراحت تسکین می یابد. البته بسیاری از حملات با این الگوها هماهنگی ندارد. مدت این دردها نیز از ۵ دقیقه تا ۳۰ دقیقه متغیر است. در صورتیکه درد قلبی از نیم ساعت بیشتر به طول بینجامد احتمال سکته قلبی در فرد مبتلا به شدت افزایش می یابد.
علت تیر کشیدن قلب
درد قلبی تیرکشنده، سوزشی یا انقباضی ممکن است منشا غیر قلبی داشته باشد اما توجه داشته باشید هر درد در ناحیه بین فک تحتانی تا بالای شکم که با فعالیت ایجاد یا بدتر شود، در یک فرد بالای ۴۰ سال حتما نیاز به بررسی دارد.درد قلبی که معمولا یکی دو ثانیه طول کشیده و قلب یک لحظه تیر می کشد و بلافاصله تمام می شود، معمولا حمله قلبی نیستند. حملات بیمار به طور مکرر بروز کرده و باعث می شود که بیمار برای بررسی بیشتر نیمه های شب به اورژانس مراجعه کند.
اگر چنین دردی ناشی از تیر کشیدن یا سوزش قلب یک حد و مرز قابل پیش بینی داشته باشد، به آن آنژین پایدار می گویند و به بیان دیگر، آنژین پایدار به این معنا است که شما خودتان بدانید که وقتی میزان فعالیت روزانه تان از یک حد مشخصی بیشتر شود، به درد قفسه سینه مبتلا می شوید و این درد ممکن است چند بار تکرار شود.
علت درد قلب در خواب
کسانی که به آنژین ناپایدار دچار می شود، باید فورا در بخش اورژانس، مورد بررسی پزشکی قرار گیرد به خصوص اگر در خواب یا درحال استراحت به درد یا حمله قلبی دچار شود.یکی از مواردی که باعث سردرگمی در تشخیص و تعیین تکلیف بیمارانی می شود که دچار تیر کشیدن قلب هستند، همخوان نبودن مابین علائم و نشانه های بیمار با آنچه در نوار قلب یا آنژیوگرافی یا دیگر آزمایشات است.
درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب همراه با تنگی نفس، تعریق سرد و سرگیجه از نشانه های کمبود خون رسانی به قلب است.مشکل زمانی است که بیمار برای بررسی بیشتر به متخصص قلب برای تست ورزش یا آنژیوگرافی ارجاع می شود و نتیجه تست های وی منفی است.
بسیاری از بیماران قلبی دچار تنگی گذرا در عروق قلب می شود که می تواند ناشی از استرس و هیجان، فعالیت و علل دیگر باشد، اما به محض رفع عامل مولد، رگ قلبی به حال طبیعی برگشته و تمامی علایم بیمار رفع می شود. این بیماران گاهی دارای نوار قلبی کاملا طبیعی هستند.
راهکارهای عملی به بیماران قلبی
در هنگام بروز درد قلبی، که معمولا در حال فعالیت و یا استرس به سراغتان میآید، بلافاصله دست از کار بکشید و آرام بنشینید. استراحت، اولین قدمی است که باید برای تسکین دردتان بردارید. ـ از قرص زیر زبانی (نیتروگلیسیرین) استفاده کنیداگر پس از ۵ دقیقه، دردتان تسکین پیدا نکرد، مجددا باید یک قرص زیر زبانتان بگذارید. این کار را تا ۳ بار میشود تکرار کرد اما اگر پس از به کار بردن ۳ قرص زیرزبانی در فواصل مناسب، باز هم دردتان از بین نرفت، باید بلافاصله به یکی از مراکز اورژانس مراجعه کنید. ـ در مواردی نظیر استحمام، مقاربت و یا بعد از خوردن غذاهای سنگین، بهتر است که به طور پیشگیرانه از قرص زیر زبانی استفاده کنید.
قرص زیر زبانیتان را نباید در معرض نور و حرارت و رطوبت قرار دهید چرا که در این مواقع، خیلی زود فاسد میشود و خاصیت درمانیاش را از دست میدهد. اگر از نیتروگلیسیرین استفاده کردید و مزه تند این دارو را در زیر زبانتان حس نکردید، بدانید که احتمالا دارویتان خراب شده و خاصیتش را ازدست داده است. ـ حتی الامکان قرص زیر زبانی را در وضعیت ایستاده مصرف نکنید چرا که به دلیل افت ناگهانی فشار خون، خطر سقوط ناگهانی وجود دارد. بهتر است که در وضعیت نشسته یا خوابیده از این قرص استفاده کنید.
اگر اضافه وزن دارید، بهتر است با مراجعه به پزشک یا متخصص تغذیه، یک برنامه غذایی مناسب دریافت کنید و هرچه زودتر، فکری به حال کاهش وزنتان بکنید. ـ عوامل خطرساز بیماریهای قلبی را هر چه زودتر تدبیر کنید: سیگار، فشار خون، چربی خون بالا، دیابت.وقتی که درد قفسه سینه ندارید، خصوصا در اوایل صبح که هوا پاکیزهتر است،