
دکتر فوق تخصص قلب
دکتر فوق تخصص قلب :به دلیل اینکه امروزه بیماریهای قلبی عامل اصلی مرگ و میر شناخته میشود، نیاز به یک دکتر فوق تخصص قلب مجرب و عالی دارد لذا اگرفرد هرگونه بیماری قلبی یا بیماریهای مرتبط با قلب داشته باشید، مهم است که دکتر فوق تخصص قلب پیدا کنید که در طولانی مدت مراقبت پزشکی قلب بیمار را به عهده داشته باشد.
چندین زیر تخصص یا تخصص ویژه برای قلب و عروق وجود دارد و اگر نوع بیماری مشخص باشد، بیماررا در انتخاب متخصص یا فوق تخصص بیماریتان بیشتر راهنمایی میکند.اگر مشکل خود را بدانید، باید به دنبال فوق تخصص یا متخصصی باشید که در زمینه مشکل و بیماری شما خبره باشد؛ در غیر این صورت، فوق تخصص یا متخصص قلب و عروق عمومی یا بیمارستان یا کلینیکهای مراقبت قلب، بهترین انتخاب است.
علائم بیماری مادرزادی قلبی در کودکان چیست
دکتر فوق تخصص قلب میتواند علائم نقصهای مادرزادی قلبی را پس از تولد نوزاد تشخیص دهد، در حالی که هنوز نوزاد در بیمارستان هست. برخی از نشانههای رایج که باید توجه کنید عبارتند از:
۱-عدم توانایی در تغذیه مناسب و اشتهای ضعیف.
۲-رنگ مایل به آبی پوست. این رنگ در لبها، ناخنها و زبان بسیار رایج است.
۳-مشکلات تنفسی و افزایش مزمن تعداد تنفس.
۴-خوابآلودگی و فقدان انرژی.
۵-عرق کردن مداوم، به خصوص هنگام غذا خوردن.
۶-ضربان قلب ضعیف یا سریع.
انواع بیماری قلبی کودکان
بسیاری از انواع مختلف مشکلات قلبی وجود دارند که، ممکن است بر کودکان تاثیر گذار باشند. آنها می تواند شامل نقایص مادرزادی قلبی، عفونت های ویروسی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند، و حتی بیماری های قلبی که بعدها در دوران کودکی به علت بیماری یا سندرم های ژنتیکی به وجود آمده است باشد.
چهارگوشه Fallot
که ترکیبی از چهار نقص است، از جمله :
۱-سوراخ در جداره بطنی
۲-عبور تنگ بین بطن راست و شریان ریوی
۳-سمت راست ضخامت قلب
۴-یک آئورت آواره ،نقص مادرزادی قلب ممکن است اثرات درازمدت بر سلامت کودک داشته باشد. آنها معمولا با جراحی، روش کاتتر، داروها و در موارد شدید پیوند قلب درمان می شوند. بعضی از بیماری قلبی کودکان هم نیاز به نظارت و درمان طولانی مدت دارند.
نقص دیواره دهلیزی (ASD) :
یک حفره یا دهانه کوچک در غشا وجود دارد که آتریا را جدا میکند و در قسمتهای فوقانی قلب قرار دارند. این منجر به اختلاط خون اکسیژندار میشود.
Coarctation آئورت (CoA) :
این یک وضعیت بحرانی است که آئورت، بزرگترین سرخرگ بدن، باریک میشود. آئورت سرخرگ اصلی است که از قلب گرفته تا خون اکسیژندار را به همه بخشهای بدن توزیع کند.
نقص کانال اتریواستاتیک :
این نیز مانند نقص دهلیزی، بطنی است. نوزادانی که با این شرایط به دنیا آمدهاند، سوراخی در غشا دارند که هم بطن و هم آتریا را جدا میکنند که منجر به تشکیل نامناسب شیره میشود که جریان خون را محدود میکنند.
نقص دیواره بین بطنی :
در این نوع نقص قلبی، حفرهای؛ بافت بطن راست و چپ را جدا میکند و منجر به اختلاط خون و اکسیژن میشود.
بیماری کاوازاکی کودکان چیست
بیماری کاوازاکی یک بیماری نادر است که عمدتا بر کودکان تاثیر می گذارد و می تواند باعث التهاب رگ های خونی در دستان، پاها، دهان، لب ها و گلو شود. همچنین باعث ایجاد تب و تورم در گره های لنفاوی می شود. محققان هنوز مطمئن نیستند چه چیزی باعث این بیماری قلبی کودکان می شود.
به گفته انجمن قلب آمریکا (AHA)، این بیماری یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی کودکان است که، به میزان ۱ تا ۴ کودک به آن دچار هستندکه، اکثر آنها زیر ۵ سال سن دارند.درمان بستگی به میزان بیماری دارد، اما اغلب شامل درمان سریع با گاما گلوبولین وریدی یا آسپرین (بوفرین) است. کورتیکواستروئیدها بعضی اوقات می توانند عوارض بعدی بیماری را کاهش دهند. بچه هایی که از این بیماری رنج می برند، اغلب برای قرار گرفتن در معرض سلامت قلب نیاز به پیگیری های مادام العمر دارند.
علل بیماریهای مادرزادی قلبی در کودکان چیست
علت دقیق نقصهای قلب در نوزادان مشخص نیست. با این حال، متخصصان معتقدند که این امر در درجه اول ترکیبی از ژنها و تاثیر سلامت مادران بر رشد جنین است که در نهایت منجر به نقصهای مادرزادی قلبی میشود.
با این وجود، هیچ دلیلی نمیتواند به رشد یک بیماری مادرزادی قلب نسبت داده شود. با این حال، برخی موقعیتها، شرایط، و سناریوها میتوانند احتمال تولد نوزاد با نقصهای مادرزادی قلبی را افزایش دهند.
تپش قلب ناشی از بیماری قلبی کودکان
تپش قلب ممکن است ناشی از CHD ها، تب و یا کم خونی باشد. اگر یک دکتر فوق تخصص قلب علائم یک کودک سرطانی غیرطبیعی را در آن ببیند، آزمایشهای بیشتری انجام خواهند داد تا مطمئن شوند که قلب سالم است.
اهمیت شناسایی ناهنجاریهای مادرزادی قلبی در دوران بارداری
دکتر فوق تخصص قلب میتواند به طور خاص، به دنبال نقصهای مادرزادی در جنین باشد مثلا با انجام سونوگرافیهای مختلف در طول دوران بارداری به این نتیجه میتواند برسد. سونوگرافی منظم به تشخیص به موقع آن کمک خواهند کرد. اگر یک نقص قلبی مشکوک باشد،دکتر فوق تخصص قلب آزمایشهای بیشتری انجام خواهد داد.
ولی اگر انتظار یک تشخیص دقیق را دارید، این مورد فقط بعد از تولد نوزاد، با استفاده از ابزارهای تشخیصی دقیق امکانپذیر است. با این وجود، تشخیص بیماری در دوران بارداری به والدین این امکان را میدهد که بعد از تولد نوزاد، خودشان را برای درمان آماده کنند
کار مرکز قلب تهران چیست
۱-بخش آموزش مرکز قلب
* تربیت بخشی از نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی مورد نیاز کشور در زمینه بیماری های قلب و عروق
* بهبود سلامت جامعه از طریق آموزش و ارتقاء سواد سلامت ( پیشگیری اولیه)
۲- بخش پژوهش مرکز قلب
* انجام پژوهش های مرتبط با قلب و عروق در سطح ملی ، منطقه ای و بین المللی
۳- بخش درمان مرکز قلب
* ارائه خدمات با کیفیت و جامع تشخیصی ،درمانی و بازتوانی به بیماران قلبی و عروقی (با قبول انواع بیمه های درمانی ، بیمه های تکمیلی و آزاد)
واحد تریاژ و اتاق معاینه مرکز قلب تهران
تریاژ به معنی سطح بندی کردن بیماران، از نظر شدت بیماری جهت اولویت بندی نمودن در دریافت خدمات می باشد.در این واحد سطح بیماری توسط پرستارتریاژ بررسی شده و الویت بندی بیماران جهت ارائه خدمات طبق خط مشی مربوطه انجام می شود.
تریاژ اولین واحدی است که بیمار در بدو ورود به اورژانس مراجعه می نماید . دو پرستار (خانم وآقا) در هر شیفت کاری در تریاژ مستقر می باشند. تجهیزات این قسمت شامل ۲ عدد دستگاه مانیتورینگ پرتابل،(شامل NIBP,SPO2,ECG (و دو عدد ترمومتر دیجیتال می باشد. بیمار به محض ورود به بخش تریاژ به پرستار این بخش مراجعه و مختصری از شرح حال وعلت مراجعه خود را توضیح می دهد،
پس از اندازه گیری فشار خون ، درجه حرارت و اندازه گیری نبض و SPO2 ، برگه مخصوص تریاژ توسط پرستار تکمیل شده و بیمار جهت گرفتن نوار قلبی به اتاق نوار قلب راهنمایی می شود بعد از گرفتن نمار قلب براساس تغییرات موجود در نوار قلبی و علایم بالینی ، جهت ویزیت دکتر فوق تخصص قلب اولویت بندی می شود. در مورد بیماران پرخطر(بیماران سطح ۱و۲) ، بیمار بلافاصله توسط پرستار تریاژ به پزشک اتاق معاینه معرفی می گردد.بیمارانیکه که از نظر قلبی وضعیت حاد و خطرناکی نداشته باشند در نوبت ویزیت دکتر فوق تخصص قلب خوب منتظر خواهد ماند .
نحوه پذیرش بیمار در مرکز قلب تهران
۱- بیمارانی که به اورژانس مراجعه نموده ودر ویزیت اول توسط دکتر فوق تخصص قلب اتاق معاینه مستقیماً بستری می شوند.
۲-بیمارانی که توسط دکتر فوق تخصص قلب اتاق معاینه در ویزیت اول به بخش تحت نظر ارجاع داده شده اند ودر ویزیت های مجدد براساس شرایط بیمار ونتایج آزمایشگاهی ورادیولوژی بستری می شوند.
۳-بیماران ارجاعی از درمانگاه که صبح توسط دکتر فوق تخصص قلب، قلب مقیم در درمانگاه ویزیت شده اند وطبق نظر متخصص مربوطه در سرویس خود آنها به بخش اورژانس ارجاع داده شده وبستری می شوند.
۴٫بیماران پذیرش داده شده از سایر مراکز بیمارستانی در تهران و شهرستانها می باشند که پس از اخذ پذیرش از پزشک پذیرش دهنده اورژانس به این مرکز منتقل وبستری می شوند.
۵- بیمارانی که قبلاً تحت عمل جراحی قرار گرفته اند ، به دلیل بروز عوارض ناشی از عمل (عفونت محل عمل، پریکاردیال افیوژن، سلولیت پا، … ) به اورژانس مراجعه نموده و با توجه به نظر دکتر فوق تخصص قلب معالج در سرویس پزشکان متخصص مربوطه بستری می شوند.