
تاثیر ورزش بر قلب
تاثیر ورزش بر قلب :تمرینات بدنی نه تنها در مبارزه علیه بیماری قلبی کمک می کند، بلکه برای افراد خانه نشین و بدون تحرک، تنها اضافه کردن کمی تمرین بدنی به برنامه همیشگی روزانه، می تواند ریسک ابتلا به فشار خون بالا،پوکی استخوان، سرطان پستان و کولون، اضطراب و استرس را کاهش دهد.
فعالیت ورزشیای که برای بیمار توصیه میشود هم باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشد. نخست باید بدانیم بیمار مبتلا به عارضه قلبی در چه وضعیتی قرار دارد و بیماری تا چه میزان پیش رفته و براساس آن نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش را مشخص کنیم.بهتر است بطور مطلوب فرد باید ۳ تا ۵ بار در هفته برای مدت زمان ۲۰ تا ۵۰ دقیقه ورزش کنیدتا ضربان قلب شما به میزان هدف برسد.
تاثیر ورزش بر قلب چیست
۱-بعد از ورزش مقدار هموگلوبین خون بیشتر شده و نتیجه كار انتقال اكسیژن به ناحیه ی گوناگون بدن بهتر انجام می گردد.
۲-ورزش و تمرینات بدنی سبب تقویت عضله قلب می گردد . امروزه فعالیتهای ورزشی بعنوان وظیفه ای برای پیشگیری از بروز سكته های قلبی محسوب می شوند .
۳-در اثر ورزش مناسب و دقیق عروق خونی فرد گشاد شده و باعث تسریع جریان خون می میشود.
۴- از مهمترین تاثیر ورزش بر قلب باید اشاره کرد که تمرینات ورزشی منظم راهیست مناسب برای پیشگیری از بروز بیماری فشار خون
۵-یکی دیگر از تاثیر ورزش بر قلب می توان به کاهش مقدار چربی خون را به حد متعادل برساند ، پس به جای خوردن دارو بهتر است به طور منظم ورزش كنید .
توصیه های مهم درباره تاثیر ورزش بر قلب
به گفته بهترین متخصص قلب در کرج وقتی ثابت میشود شخص به بیماری قلبی مبتلاست، طبیعی است که دیگر نمیتواند مانند یک انسان عادی فعالیت یا هر رشته ورزشیای را برای خود انتخاب کند. ثابت شده ورزش همیشه روی قلب و عروق، کاهش فشار و قند خون و جلوگیری از سکته قلبی و… اثری مثبت داشته البته قابل ذکر است که بیماران قلبی وعروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام سادهترین ورزشها باید با متخصصتان مشورت کنید
۱-مقدار كلسترول خون در اثر تمرینات ورزشی بحد مطلوبی میرسد ، خصوصا“ اگر با رژیم غذایی همراه باشد.
۲-برای بیماران دیابتی ، ورزش بسیار مفید میباشد و قند خون را تا حد مطمئن پائین می آورد .
با تقویت عضله قلب میزان ضربان قلب در دقیقه كم شده و قلب با نیروی بیشتری خون را ارسال مینماید.
۳-با انقباض عضلات پا در حین ورزش خون راحت تر به قلب باز می گردد و از بروز بیماری واریس در پاها جلوگیری می نماید .
۴-کسانی که که ورزش می كنند در صد بیشتری از دستگاه تنفس خود را بكار می گیرند.زیاد شدن حجم تنفسی در طول روز و شب سبب دریافت اكسیژن بیشتر و رساندن آن به اندامهای بدن میباشد .
۵-کسانی كه قابلیت دریافت و مصرف اكسیژن را در حد بالا داشته باشد ، زود خسته نمی شود و كارائی بیشتری خواهد داشت .افزایش حجم تنفسی در اشخاصی كه ورزش می كنند سبب كاهش تعداد تنفس آنها در دقیقه شده و بر میزان اكسیژن گیری هر بار تنفس می افزاید.
اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید، سراغ ورزش حرفهای نروید
در انجام ورزشهای حرفهای و رقابتی فرد باید شرایط دیگری را در نظر گرفت حتی در صورتی که شخص سالم است و هیچ علامت و نشانهای از بیماری قلبی ندارد باید تحت پایش قرار گیرد چون ممکن است بعضی از افراد زمینهای از بیماری قلبی بدون علامت داشته باشند که در فعالیتهای ورزشی سنگین و رقابتی دچار حمله و ایست قلبی شوند. ایست قلبی هنگام ورزش را هرازگاهی از رسانه های اجتماعی میشنویم.
فیزیولوژی قلب ورزشی
بزرگی و گشادی قلب از نشانه های بارز ورزشکاران است. بزرگی و گشادی قلب در ورزشکاران حرفه ای توانایی پمپ کردن قلب را بالا برده و رها شدن اکسیژن در بافتها را چه در هنگام استراحت و چه در هنگام فعالیت افزایش می دهد ، که همه اینها بدلیل بالا رفتن حجم ضربه ای قلب می باشد. افزایش در زمان پر شدن یعنی هنگام انبساط قلب ایجاد می شود. کل مقدار هموگلوبین و حجم خون ورزشکاران هم افزایش می یابد که سبب می شود انتقال اکسیژن به بافتها ساده تر انجام گیرد. مقدار ضربان قلب چه درحال استراحت و چه در ورزشهای سبک در ورزشکاران حرفه ای به طور بارزی کم است.
تأثيرات ورزش در روند بهبودي بيماران قلبي
علل بهوجود آورنده بيماريهاي قلبي بسيار متنوع اند ؛ از گرفتگي عروق كرونر تا نقص دريچهاي و مشكلات مادرزادي بيماريهاي قلبي كه موجب كاهش كارآيي قلب در پمپاژ و خونرساني اعضاي بدن ميشود. با وجود بيماريهاي قلبي اغلب بافتهاي بدن به اكسيژن و مواد تغذيهاي بيكفايتي قلب خود را نشان ميدهد و علائم عدم توانايي عملكرد در قلب پديدار ميشود. با ظهور اين علائم فرد دچار ناتواني در انجام امور روزانه ميشود.
برنامههاي ورزشي انتخاب شده با شدت مناسب با تاثير بر سيستمهاي مختلف بدن موجب افزايش كارآيي فرد ميشود. مثلاً موجب افزايش حجم بطن چپ و افزايش قدرت بطن چپ در پمپاژ خون ميشود. تمرينات هوازي با تاكيد بر توسعه شبكه عروق محيطي و بافتها موجب افزايش برداشت اكسيژن از خون ميشود.
اهميت و تاثیر ورزش بر قلب
مسئله تجويز ورزش توسط متخصص در افرادي كه بيماري قلبي ندارند اما به بيماريهاي ديگر مبتلا هستند نيز حائز اهميت جدي است.در تجويز يك برنامه ورزشي مناسب، اولين برخوردپرشک معالج با فرد تعيين سطح خطر احتمالي براي بيمار است. تعيين نوع وسيله، شدت انجام، طول هر دوره ورزشي، تعداد دفعات تكرار در هفته و نحوه پيشرفت ورزشكار از مهمترين خصوصيات مورد تجويز توسط متخصص قلب خوب است.
در صورت وجود بيماري خاص در شخص لازم است تا چند مورد تست آزمايش توسط پزشک بهعمل آيد و تا توسط پزشك معالج توصيههاي لازم جهت سلامت ورزش به بيمار گفته شود. متخصص باید فرد را از جهت اينكه براي انجام ورزش به كلينيك توانبخشي وابسته است يا اينكه ميتواند تمرينات خود را در منزل يا پارك انجام دهد مورد ارزيابي دقیق قراردهد پس بهتر است برای انجام هر گونه تمرین ورزشی قبل از شروع به متخصص مراجعه و تست و ازمایشات لازم را جهت سلامت کامل قلبی و عروقی انجام دهید